Lifestyle

Cum am degustat 37 de vinuri intr-o singura seara

Turnirul Cavalerilor Albi.

Acum vreo doua saptamani prietena mea Silvia ma suna si-mi spune: vezi, luni, pe 12 seara sa nu-ti facem planuri ca ne-a invitat Diana Pavelescu la o degustare de vinuri.  Zic, hmm, lasa-ma sa ma gandesc. Silvia insista: Nu, nu, ca Diana deja ne-a anuntat prezenta si nu vreau s-o suparam. Locurile sunt limitate. Sa ne intelegem, eu nu refuzam pentru ca nu as iubi vinul ci pentru ca stiu cine este Diana Pavelescu si stiam cate ceva despre acest proiect de asta vara de la un prieten. Si stiti cum este cu zona de confort, o parasim greu. Refuzam pentru ca in afara de faptul ca stiu ca vinul poate fi alb, rosu sau rose, dulce sau sec, spre rusinea mea aici se opresc cunostintele mele despre aceasta licoare. L Si mai stiu, atunci cand beau, daca imi place sau nu. Dar nu-mi cere sa-ti spun de ce imi place. Pur si simplu imi place sau nu-mi place. Iar cine nu stie cine este Diana Pavelescu, mai multe despre ea aici: http://www.dianapavelescu.ro/ro/despre-diana-pavelescu/

Oricum ideea nu este sa va povestesc despre putinele mele cunostinte despre vinuri ci sa va povestesc despre acest proiect care mi se pare super interesant. Atat de interest incat as putea spune ca este lucrul cel mai cool pe care l-am facut in ultimul timp.

Este vorba de un event de degustare a vinurilor existente pe piata. Aici, https://www.facebook.com/TASTEVINConferiaVinului/, gasiti mai multe informatii iar eu va povestesc un pic despre cum se intampla lucrurile.

Intalnirile au loc cu o frecventa saptamanala, se tin in fiecare zi de luni incepand cu orele 18.30 la Zexe Zahana (http://www.zexe.ro/) in Str Icoanei nr 80. Participarea se face fie pe baza de rezervare ferma confirmata la office@violet. ro sau la tel: 0786432981, fie pe baza invitatiei din partea organizatorilor. Din ce am inteles mai sunt intalniri pana la sfarsitul lunii aprilie asa ca aveti o sansa buna sa participati. GRATIS, atentie!

Cum se desfasoara seara? In jurul unei mese rotunde se aduna peste 20 de persoane. Desigur, cei mai multi dintre cei prezenti au o legatura minima cu domeniul vinurilor (distribuitori, producatori, patroni de localuri, somelieri etc). Si noi! Eu si Silvia, la editia din 12 martie. J Fiecare participat primeste o fisa cu mai multe criterii de evaluare a vinului (vezi poza de mai jos). Astfel, se urmaresc limpiditatea, aspectul, tipicitatea soiului, intesitarea aromei etc. Da, stiu si pentru mine multi dintre acesti termeni sunt noi in asocierea lor cu vinul. Dar, evident, totul se invata. Trebuie sa-ti si doresti. Oricum degustarea un proces subiectiv. Iar cand trebuie sa degusti 37 (da, 37!, am scris corect) de vinuri intr-o seara e cu atat mai greu. Norocul meu ca am avut de degustat vinuri albe pentru ca nu sunt o fana a celui rosu.  Dupa ce fiecare si-a clatit gura cu cele 37 de vinuri, dupa fiecare pahar ne-am notat impresiile pe fisele primite iar la finalul serii au fost desemnati castigatorii. Dar despre acest lucru puteti citi pe indelete pe blogul Dianei: http://www.dianapavelescu.ro/ro/37-minunate-tastevin/. Ca de alfel si despre restul intalnirilor si a soiurilor de vin degustate de-a lungul acestor seri.

Seara se incheie cu o propunere gastronomica, in tandem cu vinurile degustate, a celor de la Zexe. Si cu noi toti fericiti si mult mai sociabili ca la inceputul serii, cu add-uri pe facebook si schimburi de carti de vizita.

Evenimentul este prezentat de Diana Pavelescu, organizat de Zexe Zahana impreuna cu Old Team Distribution si sustinut si promovat de Goodwine – Romania’s wine fair.

Deci intrati pe pagina lor de facebook si inscrieti-va repede!

Cin cin!

Ti-ar putea placea si...