Travel

Viza turistica pentru India – Ghid 2019

Oriunde ati calatori in afara tarii, verificati intai regimul de calatorie pe site-ul MAE.  Asa stiti sigur daca aveti nevoie de viza plus ca sunt si alte informatii folositoare si recomandari cu privire la tara in care urmeaza sa calatoriti.

Punctual, pentru India, avem nevoie de viza. Viza se obtine online, prin completarea unui formular.
Viza turistica pentru India are valabilitate de 60 de zile de la data primei vizite (de cand iti stampileaza pasaportul)  si permite doua intrari dar doar prin anumite aeroporturi si porturi. Pe prima pagina a formularului gasiti lista cu acestea.
Regulamentul spune ca puteti aplica pentru viza intre maxim 120 de zile si minim 4 zile inainte de intrarea in India.
Raspunsul vine pe mail in 72h de la trimiterea formularului. Daca scrie mare acolo GRANTED esti gata de plecare!
Costul taxe pentru viza este de 80 de dolari americani, 82 cu tot cu ceva taxe. Si aceasta trebuie platita cu cel putin 4 zile inainte de intrarea in India pentru a avea timp sa fie procesata.
Gasiti toate informatiile  aici.

Acum, legat de completarea formularului. Eu am tot timpul emotii la chestii de genul acesta. Ce trebuie sa stiti este faptul ca dupa fiecare pagina, ti se permite sa intrerupi completarea, primesti un email cu un Temporary Aplication ID (exemplu: 53081534JSBL8HO) care iti permite sa reiei completarea formularului de unde ai ramas.
Aici formularul de completat.
Aici realuarea completarii.

Pregatiti, inainte sa incepeti procesul de completare, urmatoarele:

  • o fotografie recenta, tip pasaport, fundal alb, format jpeg, intre 10 KB si 1 MB. Merge facuta cu telefonul, desigur;
  • un pdf cu prima pagina din pasaport scanata; Atentie! Pasaportul trebuie sa aibe valabilitate minim 6 luni de la data intrarii in India si 2 pagini goale pentru stampilele puse de Biroul de Imigrari.
  • o adresa a cazarii din India.

Informatiile solicitate sunt legate de datele tale personale, datele parintilor, locul de munca, orasele pe care urmeaza sa le vizitezi in India, aeroportul unde urmeaza sa aterizezi, daca ai vizite anterioare in India, datele unei persoane de contact pentru situatii de urgenta, tarile vizitate in ultimii 10 ani, daca printre acestea sunt si tari care fac parte din SARRC etc.

Ultimul pas este directionarea catre pagina unde se face plata taxei pentru viza.
Dupa plata primesti un email de confirmare a aplicarii pentru viza unde ti se spune ca datele au ajuns la ei si ca urmeaza sa primeste un raspuns in 72h.
Cu Application ID din mail-ul respectiv puteti verifica statusul vizei aici. 
Iar de aici poate fi printata viza, desi ei spun ca o copie electronica este suficienta. Important este sa o aveti asupra voastra pe toata durata vizitei in India.

Namaste!

#samesamebutdifferent

Ti-ar putea placea si...

Niciun comentariu

    Scrie un raspuns

    thirteen − two =